sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Ensimmäiset peko treenit

Tänään oli Särmän ensimmäiset viralliset peko treenit, joissa jatkettiin jäljen parissa.

Halusin Särmälle lisää "moottoria" jäljen ajamiseen, joten halusin vieraan jäljentekijäksi ja suorapalkan maalilta. Jälki ajettiin tuoreltaan eli heti kun maali on kävellyt noin 30-40 metriä ja maastoutunut lähdimme Särmän kanssa nostamaan jäljen. Jälki nousi hetken epäröinnin jälkeen ja jäljenajo sujui hyvin. Lähellä jäljentekijää Särmä tajusi maassa makaavan henkilön, joka oli kaatunut hänen jäljen päälle. Makaava kohde oli jännä, mutta Särmä veti korvat taakse ja laittoi hännän heilumaan ja suuntasi kohti yllättävää "esinettä" jäljellä. Kun "esine" paljastui ihmisiksi, jolla oli vielä Särmälle herkkuja, oli ilo ylimmillään.

Toisen kadonneen ohjeistin samoilla ohjeilla. Heti maalin päästyä "perille", lähdimme nostamaan seuraavan jäljen ja Särmän jäljen ajamiseen tuli hurjan paljon lisää "moottoria" ja intoa. Minulla oli liinan päässä innokkaasti vetävä jälkikoira. Nyt kun hahmo näkyi jäljen päässä, ryntäsi Särmä innokkaasti ihmisen luo.

Tämä vahvisti ajatukseni, että syksyn teemme ns. ihminen päässä jälkiä, jotta saan Särmän jäljestykseen lisää intoa ja vauhtia, jotta ensi keväänä pääsemme harjoittelemaan jäljenilmaisua.
Tämän harjoituksen jälkeen on hyvä alkaa vanhentamaan jälkiä tarkemman nenätyön opettamiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti