sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Jäljen salainen maailma

Tänään päästiin vihdoin metsään tekemään kunnollinen jäläkipäiden perinteinen S-jäljennosto harjoitus. Katsoin metsään siis suoran linjan, jota kävelisimme Särmän kanssa ja kävelin sitten tuon linjan yli jäljennostoja niin, että 5-10 askeleen jälkeen odotti esine, jonka sisällä oli minigrip pussissa palkka. Näin linjalta lähti siis joka toinen jälki aina eri puolelle linjaa ja esineen löydettyämme palasimme takaisin linjalle.
Ensimmäisen jäljen Särmä nosti heti kun siihen törmäsi. Jäljesti ensimmäiselle esineelle, josta selvästi vähän hämmästyi. Kun kehuin esineen merkitsemisen, mielenkiinto sukkaa kohti heräsi ja sitten yhdessä etsimme sukan sisältä minigrip pussin, josta löytyi super palkka. Paluu nostolinjalle onnistui hyvin. Seuraavan jäljen kohdalla Särmän into jälkeä kohtaa oli noussut hurjasti ja S lähti nopeasti takajäljelle. Annoin Särmän rauhassa tutkia takajäljen ja kehuin kun lähti jäljestämään oikeaan suuntaan. Nyt sukan löytyminen olikin iloinen asia ja Särmä istahti heti sukkaan törmättyään. 
Kolmannen jäljennoston jälkeen Särmä olisi halunnut lähteä jatkamaan jälkeä esineen jälkeen, mutta palasi kuitenkin minun kanssa nostolinjalle pyynnöstä.  Toisen esineen jälkeen Särmä tarjosi kaikille esineille istumista, ihmeellistä kyllä ei ottanut esineitä suuhun, kuten yleensä lenkillä.
Yksi kymmenestä jäljestä jäi nostamatta emännän huonon merkinnän takia, mutta muut yhdeksän nostoa onnistuivat hyvin.
Huomioita seuraavaan treeniin:
- merkit eivät vielä häiritse, käytä ettet itse sekoile
- pidempi väli jälkien välille, jotta saadaan vähän lisää "ilmaa" nostojen väliin
- helpompi maasto, nostolinja polulle/painaumalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti