tiistai 19. syyskuuta 2017

Tottiskoulutus alulle

Nyt kun ollaan pikku hiljaa aloitettu Särmän kanssa myöskin toko kouluttautuminen niin palataan perusasioihin. Mikä on sopiva lenkki ja ruoka ennen tottiskoulutusta?
Viime viikolla pentukurssia ennen käytiin reilu tunnin reipas lenkki ja annoin Särmälle noin 2/3 normi ruoasta. Pentukurssilla Särmä oli kuitenkin jotenkin poissa oleva aikaisempiin kertoihin verrattuna, joten tänään lyhennettiin lenkkiä ja vähennettiin ruokaa.
Tähän mennessä olen kuitenkin oppinut, että Särmä ei pysty keskittymään kuin puremiseen, jos nälkä kurnii vatsassa. Mitenkäs se menikään hyvä ruoka, parempi mieli....

Tänään käytiin sitten perinteinen "lämsänjärven lenkki"  eli noin 45 minuutin rauhallinen haistelu kävely ja sen päälle 1/3 normi ruuasta. Vieläkin tämä oli riittävästi väsyttämään Särmän eli toko koira löytyi kuorsaamasta autosta. Viretila oli ensimmäisen harjoituksen aikana väsynyt, toinen jakso pissatauon jälkeen sujui jo paremmin.

Katsekontaki harjoitus päästiin aloittamaan "tyhjästä" kun en ole erityisesti kontaktia palkannut. Särmä lamppu syttyi harjoitusten aikana ja kun pääsin kotiin hyvin levänneen pennun kanssa tehtiin ensimmäiset harjoitukset pihalla. Noin 10 -15 naksun jälkeen palkkasin Särmän leikillä. Hienosti Särmä lopetti leikin ja hakeutui katsekontaktiin kun huomasi minun ottavan naksun esiin.

Tämän viikon harjoituksena haetaan kontaktia peruutuksessa, erityisesti saan keskitytään omien  liikeratojen ja palkkauksen opetteluun. Onneksi Kuru toimii emännän harjoituskaverina näissä harjoituksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti